Meer nieuwsberichten
Aankomende events
Kilometerklassement
Lees de laatste Zadelpen

Zadelpen archief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief TCP

      
      
      

 


Toerclub Pijnacker - Wielerronde Pijnacker - Demi Vollering

En dan is het 19 augustus!!

– uit de bestuurskamer September 2023 –

Afgelopen maandag was weer de eerste TCP-bestuursvergadering na de zomerstop. Er werd weinig bestuurd en er is al helemaal niets besloten. Iedereen was vol van de huldiging van Demi Vollering op 19 augustus tijdens de 64e Wielerronde van Pijnacker. 

De week voorafgaand aan de Pijnackerse wielerronden was Jeugdland het middelpunt van aandacht. Dit voor zowel de begeleiding als de jeugd. Met veel lachende gezichten rijden we een rondje vanaf de Sportlaan naar het Balijbos en weer terug. De jeugd vanaf 10 jaar reed ongeveer 10 km en de jongste jeugd (je mag de woorden kleintjes niet meer in de mond nemen) reden 8 km. Uiteraard allemaal op de door de TCP-jeugd, speciaal voor Jeugdland, ingeleverde racefietsen. 

Bij het wegrijden van de jongste jeugd met begeleiding vraag je je wel af wie nu wie begeleidt. Buiten het feit dat Frits en Kees vooraf een praatje houden over veiligheid, remmen en schakelen, is het een gekrioel van fietsers door elkaar met veel herrie en veel gelach. We mogen volgend jaar in elk geval weer terugkomen en dat is toch fijn.  

En dan……… dan is het 19 augustus!!  

Ik zie veel TCP-vrijwilligers al vroeg uit de veren om hekken te plaatsen en spandoeken te hangen. Even nog een auto wegslepen, het podium plaatsen en klaar voor de ronden. Demi komt om 17.00 uur en dan zie je het al heel druk worden. Ze zal even de jeugd op de racefiets begeleiden. Daarna wordt ze gehuldigd en rijdt in een cabriolet een ereronde.  

Wat een mooi mens, ze heeft voor iedereen tijd, deelt ontzettend veel handtekeningen uit en wordt aangestaard door veel jeugdleden. Een voorbeeld voor de wielersport en dat begint dan bij TCP in Pijnacker.  

Zeer trots hebben we de vergadering maar beëindigd. We kreeg de brede glimlach niet meer van het gezicht en daar willen we dan nog maar even van genieten.  

Oh ja, volgend jaar de 65ste editie, daar moeten we met z’n allen echt iets moois van maken. Ik dan denken we aan een startveld met 50 renners bij zowel de 45- als de 45+. Dat zou toch mooi zijn. 

Veel veilige kilometer voor de 2e helft van het seizoen, geniet ervan..… 

Namens het bestuur, Marc van Buijtene