Over de club

Wat biedt Toerclub Pijnacker?

Ons fietsseizoen loopt van begin februari tot begin november. In deze periode organiseert de toerclub elke zondagochtend vanuit sporthal “Het Baken” een toertocht. De afstanden variëren van 50 tot 150 km. In het begin van het seizoen worden zowel afstand als snelheid langzaam opgebouwd. Deze ritten zijn voor sportief aangelegde fietsers. Op zondagen met goed weer komen er totaal wel 100 fietsers, die in 4 of meer groepjes vertrekken. De gemiddelde snelheden variëren van 26 tot 35 km.

Naast de toertochten worden in het voor- en naseizoen zogenaamde “vossenjachten” georganiseerd. Dit zijn ‘puzzel’tochten die een wedstrijdelement in zich hebben.

Toerclub Pijnacker volgt de gedragscode NOC-NCF voor sportclubs.

Toerclub Pijnacker (TCP) organiseert van maart tot en met oktober toertochten voor met name wielrenners. Er wordt wekelijks op zondagochtend gestart vanuit Sporthal Het Baken in Pijnacker in meerdere groepen van verschillende niveaus.

 • Elke week een andere rit
 • Koffiestop onderweg
 • Verschillende niveaus met gemiddelde snelheden variërend tussen de 26 km/u en 35 km/u. We rijden meestal ook twee verschillende afstanden.
 • Afstanden van 70km tot 125km opbouwend gedurende het seizoen en de jeugd rijdt een jeugdrit). Enkele keren per jaar is er zelfs een rit van ca. 150 km voor de echte sportievelingen.
 • Activiteiten zoals BBQ-ritten, kaartavonden, sponsortochten en meer….

Ritten worden vooraf uitgezet en bekend gemaakt via de website. Deze kun je in de fietsnavigatie zetten. In het voor- en naseizoen zijn er op- en afbouw tochten en worden er 2x 6 Vossenjachten uitgezet. Vossenjachten zijn “speurtochten” voor met name MTB en gravelfietsers en hiervan wordt een competitieve puntentelling bijgehouden. Een leuke afwisseling op je wintertraining.

TCP heeft ongeveer 400 leden, waarvan 50 jeugdleden. Wekelijks starten tijdens de georganiseerde toertochten tussen de 50 en 100 volwassenen. De jeugd start iets later en rijdt haar eigen ritten.

Toerclub Pijnacker volgt de gedragscode NOC-NCF voor sportclubs. Daarnaast vinden we de volgende punten belangrijk:

 1. Toerclub Pijnacker is een toerclub: We rijden veilig. Samen uit, samen thuis. Toeren is geen wedstrijd.
 2. Houd je aan de verkeersregels: Blijf op de fietspaden, wacht voor een rood verkeerslicht, geef ruimte aan andere weggebruikers.
 3. Dragen van TCP wielerkleding: Het is mooi als we allemaal in dezelfde wielerkleding rijden. Weet dat we reclame rijden voor gewaardeerde sponsoren.
 4. Gedrag in de groep: Geef signalen door als: paal, voor en tegen. Doorgeven is wat anders dan schreeuwen, dat schrikt af voor medeweggebruikers.
 5. Halverwege drinken we koffie: Elke zondag organiseert TCP koffiestops. De restaurants zorgen goed voor ons; wij ook voor hen (vaak kan er gepind worden, maar denk ook aan kleingeld).
 6. Corrigeer elkaar waar nodig: Indien nodig corrigeren leden elkaar op vriendelijke toon omtrent fietsgedrag en naleving van de gemaakte afspraken.
 7. Fiets onderhouden: Een schone fiets is een visitekaartje van de vereniging. Gebruik bij voorkeur biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.
 8. Gooi geen afval in de natuur: Wij denken aan het milieu: neem papiertjes, bananenschillen en bidons mee naar Het Baken, de tussenstop of naar huis.
 9. Fietskleding recyclen: Lever je oude fietskleding in voor hergebruik. Gooi het niet in de vuilnisbak, we kunnen er anderen blij mee maken.
 10. Fietsonderdelen hergebruiken: Geef bruikbare onderdelen van je fiets een tweede leven. Lever deze in bij TCP en gooi ze dus niet weg.

Als lid van Toerclub Pijnacker (TCP) bieden we het volgende aan.

  • Een gezellige vereniging die elke week een andere rit organiseert. Dus niet het wekelijkse rondje om de kerk.
  • Je kunt tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden clubkleding aanschaffen. Voor een paar tientjes fiets je volledig in zomer/winter tenue.
  • Je bent automatisch lid van de NTFU. Hiermee zijn onder andere je fiets en kleding extra verzekerd.
  • Je ontvangt 4x per jaar het clubblad De Zadelpen.
  • Je wordt uitgenodigd voor evenementen zoals BBQ ritten, Klaverjassen en andere activiteiten
  • Je TCP-kilometers worden bijgehouden in een kilometerklassement. De top 3 wordt beloond aan het einde van het seizoen voor hun harde werk.
  • Samen uit, samen thuis. Je kunt ervan op aan dat in welke situatie je ook terecht komt je er nooit alleen voor komt te staan
  • Voor de jeugd is er een actieve jeugdcommissie met aparte ritten en begeleiding
  • Jeugd heeft de mogelijkheid op leenfietsen mogelijk gemaakt door sponsors

Aan het begin van het seizoen zijn alle ritten bekend. Ik de week voorafgaand wordt de rit voor de zondag nog voorgereden. Dan komt de definitieve route (.GPX bestand) ook op de website te staan. De route zou je dan kunnen inladen op je fietsnavigatie.

We verzamelen bij Het Baken in Pijnacker ongeveer 15 tot 30 minuten voor de starttijd. Aldaar schrijf je jezelf in voor de rit van die dag. Na eventueel een bakje koffie starten de verschillende groepen aan de rit.

Halverwege hebben we een korte pauze bij een vooraf geregelde koffiestop (op eigen kosten). Daarna gaan we huiswaarts richting Het Baken en meld je jezelf af.

Mocht je op de terugweg eerder af willen haken omdat je dan vlak langs je huis rijdt. Geen probleem, maar meldt het wel even aan de wegkaptein van de groep. Deze meld je dan af in Het Baken bij de toercommissie. Door zomer- en wintertijden i.c.m. met soms langere afstanden starten we om 08:00 of 09:00 en bij uitzondering om 07:00.

Bij een rit scannen we de barcode die je kan aanvragen bij je NTFU lidmaatschap. Bij voldoende nieuwe leden, maken we fysieke passen met deze barcode. Daar kan wel enige tijd over heen gaan.

Barcodes kunnen ook via een smartphone meegenomen worden. Dat kan per direct. Op Fietssport – Informatie > Ledenpas staan instructies om dat te doen.

Er wordt hier gevraagd naar je NTFU lidmaatschapsnummer. Mocht je dat niet hebben kan je het hier opvragen. Fietssport – Lidnummer vergeten

Jeugdleden krijgen extra aandacht van een eigen jeugdcommissie. Naast de voordelen van het regulier lidmaatschap kunnen jeugdleden rekenen op.

 • Het maken van vriendschappen
 • Gratis ter beschikking gestelde kledingsets
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van goed onderhouden leenfietsen
 • Leeftijden tussen de 8 en 16 jaar
 • Ritten tussen de 40km en 75km (opbouwend gedurende seizoen)
 • Wekelijkse starttijd op zondag 09:00uur
 • Een jaarlijkse mountainbike-tocht in Ermelo en een lange tocht op een andere plek in NL

Jaarlijks een 2-daagse fietstocht met overnachting in een herberg.

Ja, graag zelfs. We zouden het leuk vinden als je een keertje meerijdt om kennis met ons te maken. Neem vooraf even via de website contact op met je verzoek. Vermeld hierbij ook de gemiddelde snelheid die je graag fietst. Wij nemen dan contact met je op en koppelen je aan een groep die het beste bij je past.

Na afloop horen we ook graag wat je ervan vindt! Je kunt je ook direct aanmelden via de aanmeldknop op de website.

Via de aanmeldknop op de website kun je je inschrijven via het inschrijfformulier. Een lidmaatschap houdt o.a. in dat je wordt aangemeld bij de NTFU en dat je fiets en kleding verzekerd zijn bij ongevallen. Als je vooraf vragen hebt, neem gerust contact met ons op.

Clubkleding is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Een setje is trouwens voor een zeer gereduceerde prijs aan te schaffen. Neem zeker even contact met ons op over de voorwaarden van deze korting. Bestellen van TCP kleding is mogelijk direct bij de leverancier /36. Klik hier voor de webshop.

Mocht er onderweg iets gebeuren, dan kan je deze nummers bellen voor hulp vanuit de Toerclub. Bij serieus letsel, bel altijd 112!

Koos: 06 27 23 85 36
Het Baken: 015 369 23 00
Het is verstandig om deze nummers vast in je telefoon te zetten.

Heel vervelend. Gelukkig ben je door je lidmaatschap van de NTFU verzekerd.
Hier NTFU Wielersportbond | Verzekeringen > Fietsschadeverzekering kan je lezen wat de verzekering inhoudt en hoe je schade moet melden.

Als je ondersteuning wilt hebben hierbij, neem dan contact met ons op.

De Toerclub Pijnacker hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en houdt zich dan ook aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Verwerking van uw persoonsgegevens is beperkt tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt. Wij vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens. We hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens is gewaarborgd. Wij geven ook geen persoonsgegevens door aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt. Als er na vragen zijn over ons privacybeleid dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de contactpagina.

Elke vorm van discriminerend en/of seksueel getinte aandacht in de vorm van woorden, aanrakingen en daden die je niet plezierig en ongewenst vindt, vinden wij niet acceptabel. Als je ermee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, advies of gewoon een luisterend oor.

De vertrouwenspersoon is bedoeld om als sporter melding te maken omtrent ongewenst gedrag. De vertrouwenspersoon kan je helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging, sportbond of Politie. Maar gewoon even praten kan ook.

Vanuit de NTFU is er een vertrouwenscontactpersoon. Meer informatie kan je hier vinden. https://www.ntfu.nl/kenniscentrum/ledenzaken/vertrouwenscontactpersoon

Vanuit de gemeente Pijnacker-Nootdorp is er ook een vertrouwenspersoon beschikbaar
via vertrouwenspersoon-sport@pijnacker-nootdorp.nl

Jazeker, iedere 4e maandag van Maart. Wordt er een ALV georganiseerd waar leden inspraak hebben en het bestuur verslag uitbrengt van het afgelopen jaar. De notulen worden gepubliceerd in de voorjaarseditie van de Zadelpen.

Natuurlijk. Statuten

Met uw lot van de VriendenLoterij kunt u ervoor zorgen dat minimaal 40% van uw inleg bij uw eigen club of vereniging terechtkomt. Klik hier en steun uw favoriete club of vereniging!

Speelt u al mee met een lot in de VriendenLoterij en wilt u met dat lot uw eigen club of vereniging steunen? Neem dan contact op met de Ledenservice. Zij helpen u graag verder!

Toerclub Pijnacker volgt de gedragscode NOC-NCF voor sportclubs. En begeleiders hebben ook altijd een VOG afgegeven.

Deze gedragsregels zijn anders dan omgangsregels of de spelregels, hier staan we voor namens Toerclub Pijnacker, afdwingbaar. Als een of meerdere gedragsregels overtreden wordt dan kan een tuchtprocedure met tuchtrechtelijke sancties volgen vanuit de NTFU. Hieronder vind je een  overzicht van de ‘Gedragsregels begeleiders in de sport’ zoals vastgesteld binnen de georganiseerde sport:

 1. De begeleider moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de sporter zich veilig kan voelen.
 2. De begeleider onthoudt zich ervan de sporter te bejegenen op een wijze die de sporter in zijn waardigheid aantast, én verder in het privé-leven van de sporter door te dringen dan nodig is in het kader van de sportbeoefening.
 3. De begeleider onthoudt zich van elke vorm van (machts)misbruik of Seksuele Intimidatie tegenover de sporter.
 4. Seksuele handelingen en seksuele relaties tussen de begeleider en de jeugdige sporter tot zestien jaar zijn onder geen beding geoorloofd en worden beschouwd als seksueel misbruik.
 5. De begeleider mag de sporter niet op een zodanige wijze aanraken dat de sporter en/of de begeleider deze aanraking naar redelijke verwachting als seksueel of erotisch van aard zal ervaren, zoals doorgaans het geval zal zijn bij het doelbewust (doen) aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten.
 6. De begeleider onthoudt zich van (verbale) seksueel getinte intimiteiten via welk communicatiemiddel dan ook.
 7. De begeleider zal tijdens training(stages), wedstrijden en reizen gereserveerd en met respect omgaan met de sporter en met de ruimte waarin de sporter zich bevindt, zoals de kleedkamer of de hotelkamer.
 8. De begeleider heeft de plicht – voor zover in zijn vermogen ligt – de sporter te beschermen tegen schade en (machts)misbruik als gevolg van Seksuele Intimidatie. Daar waar bekend of geregeld is wie de belangen van de (jeugdige) sporter behartigt, is de begeleider verplicht met deze personen of instanties samen te werken, opdat zij hun werk goed kunnen uitoefenen.
 9. De begeleider zal de sporter geen (im)materiële vergoedingen geven met de kennelijke bedoeling tegenprestaties te vragen. Ook de begeleider aanvaardt geen financiële beloning of geschenken van de sporter die in onevenredige verhouding tot de gebruikelijke dan wel afgesproken honorering staan.
 10. De begeleider zal er actief op toezien dat deze regels worden nageleefd door iedereen die bij de sporter is betrokken. Indien de begeleider gedrag signaleert dat niet in overeenstemming is met deze gedragsregels zal hij de daartoe noodzakelijke actie(s) ondernemen.
 11. In die gevallen waarin de gedragsregels niet (direct) voorzien, ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de begeleider in de geest hiervan te handelen.