Meer nieuwsberichten
Aankomende events
Kilometerklassement
Lees de laatste Zadelpen

Zadelpen archief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief TCP

      
      
      

 


Zomervakantie voor de jeugd?

Uit het Jeugdpeloton…

In juli begon de zomervakantie en dat betekende dat de jeugd de zomerslaap inging. Althans, er werd met de jeugd niet vanuit het Baken gefietst. Door verschillende jeugdleden is er in de vakantie wel degelijk gefietst om de conditie op pijl te houden. Simon zou vanuit België terug naar huis fietsen, helaas was het weer zo slecht dat ze zijn opgehaald. Daphne gaf aan dat ze veel km gefietst had. De familie Kuijper heeft op hun vakantie in Ierland heel veel gelopen maar ook heerlijk op de fiets een dag rond gereden. Als met al zijn er toch heel wat kilometers weggetrapt.

Maar niet alleen de jeugdleden zijn in beweging geweest, ook begeleiders en andere TCP leden zijn druk bezig gewest. Het was wel vakantie, maar er is in die weken veel gedaan. In de laatste week van de vakantie is er altijd Jeugdland en daar was op woensdag en donderdag TCP weer goed vertegenwoordigd om nieuw talent te ontdekken. Wat waren het geweldige dagen waarop 113 kinderen de ervaring hebben gehad op een racefiets. En wie weet zat daar wel een nieuwe Demi Vollering bij. En dat is een talent dat wil je niet weten. Ze heeft namelijk dit seizoen alle grote wedstrijden gewonnen, met als klap op de vuurpijl de Tour de France Ladies. Dit kunnen wij als TCP natuurlijk niet zo voorbij laten gaan en hebben samen met de organisatie van de Wielerronde de handen ineen geslagen om Demi naar Pijnacker te krijgen. DIT IS GELUKT!! Ze heeft tijdens de Dikke banden race (waar zij haar eerste wedstrijden heeft gereden) de startschoten gegeven en de prijzen uitgereikt.

Maar wat natuurlijk helemaal geweldig was, is dat ze op haar gele fiets, in haar gele trui met haar gele helm werd opgevangen door de jeugdleden en begeleiding van TCP., waarna ze in een prachtige auto, met als chauffeur Marc, een ronde over het parcours heeft gereden, met de jeugdafdeling daarachter. Wat vond Demi het prachtig, ze vond het gewoon spannend. En zelfs nog spannender dan de Tour de France. Want tja wie kom je allemaal tegen in je eigen dorpje. Uiteraard zijn er de nodige handtekeningen verzameld. Zelfs een aantal items van TCP zijn nu, volgens de jeugdleden zelf, geld waard, omdat er een handtekening van Demi op staat. Denk bv aan helmen, shirts en zelfs schoenen zijn voorzien van handtekening.

Wat een prachtige afsluiting van deze vakantie.

Marloes Gravesteijn