Meer nieuwsberichten
Aankomende events
Niets gevonden.
Kilometerklassement
Lees de laatste Zadelpen

Zadelpen archief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief TCP

      
      
      

 


Adri Mol, een verenigingsman pur sang

Deze week kregen we het trieste bericht dat Adri Mol op tachtigjarige leeftijd is overleden. Zelfs de immer positieve en optimistische Adri heeft de strijd tegen de gevreesde ziekte, waar veel fietsers jaarlijks miljoenen euro’s voor bij elkaar trappen, niet kunnen winnen.

Adri was een echte TCP’er, een verenigingsman. Veelzeggend was het moment aan het eind van elke Algemene Ledenvergadering waarop hij opstond om namens de leden het bestuur te bedanken voor de inzet in het afgelopen jaar. Die woorden waren gemeend en oprecht, want als geen ander huldigde Adri het principe: alleen fietsen is leuk, maar met elkaar wordt deze hobby nog veel leuker. Trouwens, alleen fietsen kon hij als de beste. Na zijn pensioen maakte hij menig indrukwekkende fietstocht, bepakt met tent, slaapzak en een zorgvuldig uitgestippelde route. Santiago de Compostela, de Alpen, of een route langs alle Hanzesteden in Nederland en Duitsland, dat waren zijn ultieme vakanties. Niet met echtgenote Henny, ‘want die heeft al heimwee als ze de kerktoren van Pijnacker niet meer ziet’, zei Adri vaak lachend.

Zelf heb ik Adri leren kennen toen ik onderdeel werd van de redactie van – toen nog – clubblad De Fietstoerist. Adri hield van de vaste lijnen. Ruimschoots voor een nieuwe editie een redactieoverleg bij Plony (Visser), bij hem of bij mij thuis. De avonden verliepen volgens een vast stramien: eerst de fietsroute van de laatste zondag evalueren, dan het vaste lijstje met agendapunten en afsluitend ruimschoots de tijd voor gezellig bijkletsen. Hapje, drankje, hoe is het met jou, hoe is het met die en met die? Dat was Adri Mol ten voeten uit. Veel berichten voor het clubblad en voor de Telstar had hij beschikbaar voor een nieuwe editie van een TCP-evenement. Een passende foto, geen probleem. Hij beschikte over een externe harde schrijf met duizenden toerclubfoto’s. Maar Adri had zeker ook oog voor verandering. Een nieuwe rubriek? Gaan we doen. Andere voorpagina? Goed idee. Toen na zijn vertrek uit de pr-commissie en clubbladredactie het vernieuwde bestuur besloot om De Fietstoerist om te dopen tot De Zadelpen en de vormgeving compleet te vernieuwen, was Adri vanaf editie 1 de grootste bewonderaar! Na elke uitgave stuurde hij een mailtje. Trots dat ‘zijn’ clubblad de uitstraling had gekregen van een verenigingsmagazine.

Tijdens het TCP-jubileumfeest – zo kort geleden nog maar – was Adri onbewust een stralend middelpunt. Eenvoudigweg vanwege zijn kledingkeuze: een stijlvol, wollen clubjack in geel en blauw uit de roemruchte geschiedenis van onze vereniging!
Zo moeten we Adri herinneren, als een trotse en enthousiaste TCP’er, een kleurrijke persoonlijkheid, een vriendelijke en goedlachse man op wie je altijd een beroep kon doen.
Adri, geniet van je laatste solotocht, hopelijk met de bestemming die je voor ogen had. TCP zal je niet vergeten!

Namens bestuur en redactie van vroeger en nu, Roger Abbenhuijs

 

Er is gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen op donderdag 29 juni van 19.00 – 20.30 uur in de aula van begraafplaats Sint Janshof, Oudeweg 61 in Nootdorp.

De uitvaartdienst is op vrijdag 30 juni om 11.00 uur in De Acker, Park Berkenoord 2 in Pijnacker. Na afloop van de dienst is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn.

Aansluitend zal Adri in besloten kring worden gecremeerd in Rotterdam

Op verzoek van Adri vragen wij u om in plaats van bloemen een donatie te doen aan het KWF. Hiervoor zal ook een collectebus staan bij de aula en de kerkzaal.