Meer nieuwsberichten
Aankomende events
Kilometerklassement
Lees de laatste Zadelpen

Zadelpen archief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief TCP

      
      
      

 


De jeugd wordt nog vaardiger

Uit het jeugdpeloton…

Ondanks dat het warm is, worden er veel kilometers gefietst bij de jeugd. Een keertje extra stoppen om een slokje te drinken is dan helemaal niet erg. Maar dat vele stoppen en van je fiets af en er weer op stappen, kan soms gevolgen hebben voor het uiterlijk van je benen. Voornamelijk de jongere kinderen en dames hebben er last van. Ook wel “vrouwenbenen” genoemd. Als je het aan een senior vraagt dan weten ze precies wat je bedoelt.

Maar naast de vele kilometers die er op de zondagen worden gereden,

wordt er door de jeugd vanaf 10 jaar en begeleiding hard gewerkt aan de fietsvaardigheid om nog makkelijker op de fiets te zitten, dingen te ontwijken, stabiliteit, behendigheid enz. Op diverse woensdagen wordt er onder leiding

van Charles Aangenendt vele oefeningen gedaan. De een wat makkelijker dan de ander, maar zonder uitdaging kom je niet vooruit. Aan de foto’s te zien en de reacties te horen van de kids en begeleiders heeft iedereen het naar zijn zin en wordt er veel geleerd.

Wie weet met nog meer trainen, meer fietsvaardigheidstrainingen en plezier zijn we weer een nieuwe Demi Vollering aan het kweken. Houd onze jeugd in de gaten.