Meer nieuwsberichten
Aankomende events
Kilometerklassement
Lees de laatste Zadelpen

Zadelpen archief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief TCP

      
      
      

 


Activiteiten van de jeugdcommissie

De eerste twee jeugdritten zitten er inmiddels op, we hadden geluk met het weer en konden mooie voorjaarsritten rijden. De regio werd door de verschillende groepjes al goed verkend, zelfs de Maeslantkering werd al beklommen door de A-groep. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Dit seizoen geven we veel aandacht aan fietsvaardigheid voor jeugd. Op 6 april volgden een aantal begeleiders de NTFU cursus Jeugdbegeleider. Tijdens de dag was er aandacht voor veiligheid, mogelijkheden om te oefenen en praktijk. We hebben zeker weer meer handvatten gekregen om leuke én veilige ritten met de jeugd te rijden.

Op zondag 21 april reden we met de hele TCP voor de Voedselbank regio Delft, Pijnacker-Nootdorp. Voor de jeugd hebben we formulieren gemaakt, zodat ze zich voor deze rit kunnen laten sponsoren door familie, vrienden, buren of toerclubleden. Uiteraard kon ook de jeugd zich melden voor een lekker broodje worst na de tocht.

Vanaf 15 mei zal Charles Aangenendt op de woensdagavond een aantal fietsvaardigheidstrainingen voor de jeugd en begeleiders geven. Deze avonden staan in het teken van vaardigheden, veiligheid en zeker ook lol op de fiets. We zijn als jeugdcommissie blij dat we dit in deze samenwerking extra kunnen aanbieden aan de jeugd.

Sportieve groet namens de Jeugdcommissie,

Arthur Kalkman

Op de foto’s: jeugdbegeleiderstraining vanuit de NTFU