Meer nieuwsberichten
Aankomende events
Niets gevonden.
Kilometerklassement
Lees de laatste Zadelpen

Zadelpen archief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief TCP

      
      
      

 


Niets is zo veranderlijk als het weer

Uit het jeugdpeloton…

Er is niks veranderlijker dan het weer. Zo komen eerst de vragen of er ook een hitteprotocol is i.v.m. de warmte. Het is namelijk belangrijk dat iedereen veilig en zonder zonnesteek thuis komt. De begeleiders krijgen dan extra water mee, onderweg wordt wat vaker gestopt, de route wordt aangepast en ze zorgen dat ze op tijd weer terug zijn voordat het echt heet wordt.

Even later wordt er heen en weer geappt of de fietsrit wel doorgaat vanwege de regen en de voorspellingen die er zijn, code geel. Eerst wordt het een uur uitgesteld, omdat het om 10 uur wel droog zou zijn. Helaas werd het weer alleen maar slechter volgens buienrader en hebben we moeten besluiten dat we niet gingen fietsen. Dit is eigenlijk niet echt eerder voorgekomen. Later zie je op de app dat er toch een aantal jeugdleden met hun ouders/begeleiders zijn gaan fietsen en ze het bijna de hele ochtend droog hebben gehad. Tja, dit soort dingen blijven lastig en waar doe je op dat moment goed aan?

Dan heb je het een keer aangepast en een keer afgelast en dan ga je de volgende zondag weer gewoon fietsen met de gedachte dat het om 10 uur mogelijk heel even een klein beetje nat kan worden. Niet wetende dat het de hele ochtend blijft regenen. Dus van boven tot onder zeiknat en koud. Bij de koffiestop een warme chocolademelk drinken om het weer een beetje warm te krijgen en na de koffie weer op de fiets. O, wat is het dan koud. Iedereen zat klappertandend op de fiets. Gelukkig werd het droog en hadden we windje mee terug.

Al met al blijft het weer onvoorspelbaar en weet je nooit of je een juiste beslissing maakt. Gelukkig zijn we niet van suiker en smelten we niet bij een klein beetje regen.

Laten we hopen dat de laatste 2 fietsritten droog blijven. De eerste is een reguliere tocht en de laatste rit is de vossenjacht, waarbij de jeugd op jacht gaat naar de vossen. Als afsluiting eten we gezellig met z’n allen patatjes met een snack. De volgende keer hoor je meer hierover.

 

Groetjes,

Marloes Gravesteijn