Meer nieuwsberichten
Aankomende events
Kilometerklassement
Lees de laatste Zadelpen

Zadelpen archief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief TCP

      
      
      

 


Wat hebben Demi, Dylan en Jan met elkaar gemeen?

Uit de bestuurskamer…

Demi Vollering, Dylan van Baarle, maar in het verleden ook Jan Janssen. Allemaal topwielrenners die hun wieg hadden staan in Pijnacker of Nootdorp. Waar een klein dorp wel niet groot in kan zijn. Maar hoe kan dat toch? Ligt het aan het water dat uit de kraan komt of is het gewoon stom toeval?

We hebben in juli geen vergadering met het bestuur, dus is er alle ruimte om de Tour de France te volgen. En hoe!! Onderstaand vind je veel tekst uit de verschillende kranten. Meer tekst is niet nodig:

De eerste twee weken waren zeer spannend met de mannen. Tot de tijdrit was het secondewerk en daarna werd iedereen door Jonas Vingegaard op de slachtbank gelegd. Wat een geweldige winnaar.

Toen Demi Vollering afgelopen zondag voor de eerste keer de eindzege boekte in de Tour de France Femmes en daarmee koningin Annemiek van Vleuten van haar troon stootte, keek een groepje leden van Toerclub Pijnacker mee vanuit het clubgebouw.

“We hadden daarvoor een toertocht gereden en bleven nog even hangen”, vertelt bestuurslid Kees van der Helm. “Uiteraard hebben we gejuicht toen Demi winnend over de finish kwam. Echt iets om trots op te zijn, ze is er toch een van ons.”

Vollering begon haar carrière bij Toerclub Pijnacker. Lia Gravesteijn was haar begeleider bij de jeugd. Als 8-jarige maakte ze bij binnenkomst gelijk een goede indruk. “Demi sloot zich gemakkelijk aan bij de groep. Ze was altijd op zondagochtend aanwezig voor het rijden van een toertocht. Weer of geen weer, je hoorde haar nooit klagen”, zei Lia in al een eerder interview met het AD.

Fam. Gravesteijn onderhoudt nog steeds een warme relatie met de familie Vollering. Zij bezochten vorige week zelfs de Tour de France Femmes en zag haar voormalige pupil live in actie tijdens een etappe in Clermont-Ferrand. “We hebben haar na afloop ook nog even gesproken. Daar maakt ze dan tijd voor, ook al is ze nu een groot renster. Demi is nog steeds diezelfde enthousiaste meid van vroeger”, zegt Lia met een glimlach.

Waar het aan ligt: “Ik denk dat het voortkomt uit enthousiasme”, vermoedt Lia. “Bij ons op de club hoef je niemand te stimuleren, de leden voelen zich thuis, peppen elkaar op. We toeren, maar hebben ook competitie. Talenten kunnen snel doorgroeien, worden niet gestopt in hun ontwikkeling. Bovendien is er bij ons nog wel echt een clubgevoel aanwezig, dat is toch het mooie van een dorp.”

Lia kijkt met haar mede-bestuursleden uit naar de ronde van Pijnacker op 19 augustus. Daar start ook weer de dikke banden race waar het bij Demi allemaal is begonnen. Het zou toch mooi zijn als we weer een nieuw talent mogen begroeten en Demi moedigt haar dan aan. Ook dat is allemaal mogelijk in Pijnacker-Nootdorp.

Namens het bestuur,

Marc van Buijtene